Huurrecht

Advocatenkantoor Hogendoorn, alles op het gebied van huurrecht

U kunt als huurder of verhuurder onderling van mening verschillen over de huur. In dat geval is er sprake van een geschil op het gebied van huurrecht tussen huurder en verhuurder. Een geschil kan bijvoorbeeld gaan over de huurbeëindiging, ontruiming en waarborgsom van een pand, gebreken van het gehuurde, een huurprijswijziging of een wanbetaling. Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in huurrecht? Dan bent u aan het goede adres bij Advocatenkantoor Hoogendoorn. Wij zijn een allround advocatenkantoor en bieden de beste juridische ondersteuning op diverse rechtsgebieden aan particulieren en ondernemers. Wij zijn aangesloten bij specialistenverenigingen, zoals NOvA, DRLA, VA&R en VPR.

Heeft u een geschil op het gebied van huurrecht? Neem dan direct contact met onze advocaat om de zaak te bespreken.

Wat is huurrecht?

Het huurrecht houdt zich bezig met alle regels op het gebied van huur en verhuur. In de meeste gevallen denkt men dan het (ver)huren van onroerende zaken, zoals een woning of kamers. Maar huurrecht is bijvoorbeeld ook van toepassing op de (ver)huur van roerende zaken, zoals een kano of een auto. De meeste zaken komen echter voort uit geschillen rond huur en verhuur van woonruimtes en bedrijfsruimtes en huurbescherming. De meest voorkomende geschillen zijn:

Huurrecht

  • Onenigheid bij opzegging door de huurder of de verhuurder
  • Huurachterstand
  • Huurverhoging
  • Huurverlaging
  • Achterstallig onderhoud
  • Onderverhuur (Airbnb)
  • Staat van oplevering na de huur
  • Welke zaken moeten achterblijven als de huur eindigt?
  • Burenoverlast en huisdierenoverlast

Huurrecht advocaat bij geschil en advies

Wilt u als verhuurder een huurverhoging doorvoeren en is uw huurder het hier niet mee eens? Of heeft u als huurder een huurgeschil met uw verhuurder wegens achterstallig onderhoud? Misschien wilt u zich laten adviseren over het opstellen van een huurovereenkomst? Wat uw situatie ook is, door een advocaat huurrecht van Advocatenkantoor Hoogendoorn staat u altijd sterker in uw recht. Onze experts hebben alle kennis in huis om u van het juiste advies te voorzien. Mocht het aankomen op een procedure, dan treden onze advocaten daadkrachtig voor u op.

Direct contact en meer informatie

Heeft u als huurder of verhuurder een geschil over het huurrecht van een pand en heeft u daarbij juridische hulp en ondersteuning bij nodig? Neem dan snel contact op met de huurrecht advocaat van Advocatenkantoor Hoogendoorn.

U kunt ons bellen via: 020-6234111 of mailen naar info@advocatenkantoorhoogendoorn.nl. De huurrecht advocaat van Advocatenkantoor Hoogendoorn staat u graag bij in een juridisch geschil als u er met een huurder of verhuurder niet uitkomt.

SNEL, EFFICIËNT & OPLOSSINGSGERICHT