Advocaat Amsterdam

Advocatenkantoor Hogendoorn, uw allround advocaat in Amsterdam

Zoekt u een deskundige advocaat in Amsterdam? Bel Advocatenkantoor Hoogendoorn. Wij bieden u passend advies en juridische ondersteuning in diverse rechtsgebieden. Wij zijn een allround advocatenkantoor met jarenlange ervaring. Wij adviseren en vertegenwoordigen veel ondernemers. Daarnaast hebben wij een brede praktijk voor particulieren. Voor onze advocatuur expertise zijn wij aangesloten bij de specialistenverenigingen NOvA, VA&R, DRLA en VPR. Onderstaand leest u meer over ons advocatenkantoor en de juridische gebieden waarin wij actief zijn. Heeft u nu dringend een advocaat nodig? Neem dan direct contact met ons op. Dan vertellen wij u meer over de mogelijkheden van onze juridische bijstand.

Advocaat Amsterdam

Rechtsgebieden

Advocatenkantoor Hoogendoorn in Amsterdam staat u bij in de volgende rechtsgebieden:

 • Aansprakelijkheidsrecht
 • Ambtenarenrecht
 • Arbeidsrecht
 • Bestuursrecht
 • Huurrecht
 • Omgevingsrecht
 • Strafrecht
 • Vreemdelingenrecht

Voor bovenstaande rechtsgebieden hebben wij een gespecialiseerde advocaat in huis.
Wij bieden u op al deze gebieden de beste ondersteuning en advies in Amsterdam.

Aansprakelijkheidsrecht

Iedereen kan aansprakelijk worden gesteld voor schade of gemaakte fouten. Het aansprakelijkheidsrecht is erop gericht om geleden schade te compenseren of te herstellen. Verwijt u een ander dat hij of zij u schade heeft toegebracht, of is dit andersom het geval? Dan kan hieruit een geschil ontstaan. Dan komt het aansprakelijkheidsrecht om de hoek kijken. Wij helpen u bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker of bij het opstellen van een verweer.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de juridische verhoudingen tussen een werknemer en werkgever. Wij staan beide partijen bij en adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties. Het arbeidsrecht handelt over het loon, de duur van de arbeidsovereenkomst, re-integratie, ontslag, verlof, de transitievergoeding en de ontslagvergoeding. Wij horen graag waarbij wij u kunnen helpen in Amsterdam.

Ambtenarenrecht

Bent u ambtenaar in Amsterdam en heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever? Dan ondersteunen wij u graag. Het ambtenarenrecht lijkt op sommige punten op het arbeidsrecht, maar is een rechtsgebied op zich. Wij bieden u deze expertise en ondersteunen u bij uw zaak.

(Bestuurs)strafrecht

Het (bestuurs)strafrecht is erop gericht om de verhouding tussen burgers/ondernemers en de overheid te regelen. Dit kan gaan over de openbare orde, subsidies en geschillen die zijn ontstaan tussen u en de overheid.

Huurrecht

Het huurrecht houdt zich bezig met alle regels op het gebied van huren en verhuren. Wellicht hebben een huurder en verhuurder een geschil over het beëindigen van de huur, over achterstallige huur of een huurprijsherziening. Wij staan u bij met advies en ondersteuning.

Sociaal zekerheidsrecht

Het sociale zekerheidsrecht zorgt ervoor dat mensen in geval van werkloosheid, ziekte of pensioen toch een inkomen hebben. Sociaal zekerheidsrecht is een complex rechtsgebied, omdat hierbij onderscheid wordt gemaakt tussen sociale voorzieningen en sociale verzekeringen. Wilt u daar in Amsterdam meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Vreemdelingenrecht

Heeft u een vraag of probleem binnen het reguliere vreemdelingenrecht? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Het vreemdelingenrecht maakt deel uit van bestuursrecht en gaat over de rechten en plichten van mensen die geen Nederlander zijn. U kunt hierbij denken aan vluchtelingen of mensen die al in Nederland wonen. Het vreemdelingenrecht wordt onderverdeeld in het asielrecht en regulier vreemdelingenrecht.

Strafrecht

In het strafrecht is vastgelegd welke zaken strafbaar zijn en welke straffen hiervoor gegeven kunnen worden.

Wordt u in Amsterdam verdacht van het plegen van een strafbaar feit? Vraag dan om juridische ondersteuning van uw zaak door een van onze advocaten.

SNEL, EFFICIËNT & OPLOSSINGSGERICHT

Waarom kiezen voor Advocatenkantoor Hogendoorn?

Als u kiest voor juridische ondersteuning van Advocatenkantoor Hoogendoorn in Amsterdam, dan kiest u voor:

 • Bijstand van een allround advocatenkantoor
 • Scherpe tarieven, geheel in overleg met u
 • Heldere afspraken en een duidelijke voorlichting
 • Passend advies over een rechtsprocedure
 • Lid van specialistenverenigingen NOvA, VA&R, VPR en DRLA
 • Landelijke dienstverlening

Bij ons advocatenkantoor kunt u altijd rekenen op de juiste expertise die past bij uw situatie of zaak. Wij hanteren korte lijnen en zijn erop gericht om u de beste ondersteuning voor uw zaak te bieden.

Gefinancierde rechtshulp of gesubsidieerde rechtsbijstand

Onze advocaat in Amsterdam hanteert heldere tarieven en maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met u. Heeft u een laag inkomen of weinig vermogen? Dan heeft u mogelijk recht op een pro deo advocaat. De pro deo advocaat is inzetbaar voor mensen die onvoldoende vermogen hebben om een advocaat te betalen. Indien u niet voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komt, spreken wij een vooraf een uurtarief met u af dat past bij uw specifieke omstandigheden met betrekking tot uw zaak. Gesubsidieerde rechtsbijstand kan ook een oplossing bieden. Als u voldoet aan alle voorwaarden, krijgt u een deel van de kosten van uw advocaat betaald. In Nederland beslist de Raad voor Rechtsbijstand of u deze vorm van hulp krijgt. Meer weten over onze werkwijze en tarieven? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Contact opnemen met Advocatenkantoor Hoogendoorn in Amsterdam

Wilt u contact opnemen met onze advocaat in Amsterdam voor juridische ondersteuning op het gebied van bestuursrecht, arbeidsrecht, ambtenarenrecht of aansprakelijkheidsrecht? Of heeft u juridisch advies nodig over strafrecht, omgevingsrecht, huurrecht of vreemdelingenrecht? Advocatenkantoor Hoogendoorn helpt u graag verder. Neem direct contact met ons op voor intakegesprek. U kunt ons bellen via:
020-6234111 of mailen naar info@advocatenkantoorhoogendoorn.nl. Onze advocaat in Amsterdam staat u dan zo snel mogelijk bij met juridisch advies en ondersteuning.